Preacuvioasa* cenzura

By: olahus

aug. 04 2009

Etichete:, ,

Categorie: religie

Un comentariu


Ce e mai rau decat a cenzura**? Va zic eu ce: sa dai doar finalul unui text (comentariu etc) si cu numele autorului schimbat, pentru lua peste picior autorul. De pilda, in loc de „Olahus” sa scrii „Ioan, care nu are ce face„.

Si asta nu pentru ca „Ioan, care nu are ce face”  l-ar fi injurat pe bloger sau l-ar fi jignit in vreun fel.  Ci pentru ca a indraznit sa ii arate ca greseste*** a avut un rationament gresit. Anume cand scrie ca romanii au invatat de la „turcii, evreii comunişti, neoprotestanţii” sa injure de cele sfinte. Si a indraznit sa ii aminteasca blogerului (care e si preot) ca nu e ok  sa vezi paiul din ochiul altuia si sa ignori ditamai barna din ochiul tau (in cazul de fata: sa ignoram pacatele  romanilor nostri ortodocsi, mai exact ale unora dintre ei).

Interesant e ca modul in care autorul/moderatorul mi-a modificat pseudonimul nu e jignitor doar pentru mine. Ci si pentru blogul parintelui.  Pentru ca, daca n-am avut ce face si am comentat pe siteul respectiv, rezulta ca acesta nu merita nici un pic de atentie.

Insa nu e adevarat. Blogul e chiar interesant, cel putin cat am apucat sa citesc (lasand la o parte nefericita idee legata de injuraturi). Gasiti inclusiv un articol despre Mesia in mitologia indoneziana.

Cat despre comentariul meu, am mai pus unul.  Sper sa mi se aprobe, pentru ca atac o idee, nu pe omul care a emis-o (iar daca am atacat omul in primul comentariu imi cer scuze).  In caz de neaprobare, am salvat textul celui de-al doilea comentariu  si, cum nu am ce face… :).

–––––––––––––––––––––––––––––

* PREACUVIÓS, -OÁSĂ, preacuvioși, -oase, adj. (În titulatura dată unor clerici; adesea substantivat) Foarte cuvios, extrem de cucernic. [Pr.: -vi-os]  – Prea + cuvios. (mentionez ca am folosit acest termen in legatura cu cazul respectiv de cenzura, nepotrivit hainei pe care o poarta parintele, si nu ca un atac la adresa domniei sale.)

**Eu insumi am aplicat cenzura, pe alt blog, de cate ori m-am confruntat cu mesaje injurioase la adresa mea sau colegilor  si/sau pline de ura la adresa altor etnii. Ceea ce nu era cazul in comentariul meu.

***Vezi ce am scris mai sus despre atac la persoana si atac la idee. „greseste” pare sa faca parte dintr-un  persoana.

Reclame

One comment on “Preacuvioasa* cenzura”

  1. Să înţeleg, că e vorba despre un preot care cenzurează părerile comentatorilor??

    Oricum, e de rău. Religia ar trebui să fie (şi) despre toleranţă şi arătarea căii drepte, dar nu prin cenzură..niciodată nu prin cenzură.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: