Nene Lapunkt, mai la tinta cu taica Tokes!


E un nene. la mine a semnat Lapunkt, pe Limba cailor nu mai stiu cum dar nu are relevanta. Il pasioneaza tare Laszlo Tokes si ce rau mai face domnia sa tarisoarei noastre. De-astea vrea el sa il denunte si comenteaza cam pe unde se trezeste.

De pilda copy-paste-uise scrisese sub postul despre tablite turistice al lui Lolka. Intamplator (pentru ca nenea pare sa fie fan ctrl+c/ctrl+v) textul avea legatura cu tablitele. Dar semana atat de mult cu un monolog, incat nici macar dusmanii tablitelor turistice (si) in ungureste nu s-au obosit sa-i raspunda.

Insa astfel de indivizi pot fi si tare dulci, fara vrerea lor. Mi-a demonstrat-o cand a postat un comment pe postul meu despre mixuri crazy, cel cu Black eyed peas .. ACELASI coment despre Laszlo Tokes, tablite, etc.

Voi reveni  cu (o parte din) textul lui Lapunkt, a carui postare imi aminteste de „cadavrul rafinat„. Procedeu literar suprarealist, prin care fiecare autor continua un text fara sa stie ce s-a scris mai inainte (parca in lumea copiilor asa ceva se cheama „Nenea nae face baie in copae”, dar nu-s sigur)

Il felicit pe Lapunkt pentru excelentul umor involuntar! Dar ii urez ca pe viitor sa centreze cand arunca comentarii contra lui Laszlo Tokes. Pentru ca, postate aiurea, nu au nici un haz si ajung la cosul de gunoi.

Reclame

One comment on “Nene Lapunkt, mai la tinta cu taica Tokes!”

 1. @ olahus

  sunt si oameni echilibrati in udmr, categoric. din pacate, raman pe meleagurile noastre in pozitii din linia a 2a, a 3a a partidului caci in linia 1 trebuie ”cantata” melodia impusa de conducere nu? adica aceea ca „1 Decembrie nu poate sa fie sarbatoarea noastra, fiindca avem o alta interpretare fata de aceasta zi”? dar care ”saluta participarea romanilor la manifestarea de 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni” (M Bela) – ce dublu limbaj, ce dubla interpretare….

  la ”inaintare” – adica cei care vorbesc in UE in numele udmr, in numele maghiarimii din Romania si care prezinta ”realitatile” privitoare la minoritati, din Ro – este binecunoscutul trio extremist.

  problema cea mai grava este ca pe acest blog se vorbeste de moderatie (si se cere moderatie), insa cei care ”manageriaza” site-ul voteaza udmr-ul si implicit achieseaza la speech-ul tokesian si sogorian privitoare la libertatile maghiarilor din Ro.
  mai important – nu am vazut si nu vad o factiune in udmr care sa se delimiteze oficial (prin declaratii clare sau prin ruperea de partid) de pozitia laturii ”externe” a udmr (tokes, sogor, winkler). nu, nici vorba de asa ceva.

  din contra, speechul conducerii udmr s-a radicalizat in ultimii ani. si toti cei care fac parte din udmr, chiar si asa zisa ”aripa liberala”, tac malc sau vocifereaza ”in barba”. nici gand de o actiune mai transanta. mai tineri, mai ”liberali” intra in gasca udmr, devin parte integranta si, pana la urma, ii promoveaza politica si ii sustin declaratiile. politica udmr care a plecat de undeva de la a-l inlatura pe tokes si a ajuns – cu succes! – sa il puna in capul listei (subliniat!) la europarlamentare. iar acum, acesti tokes si sogor tipa in gura mare cat de ostracizati sunt maghiarii in Ro. iar ”aripa liberala” sta si impinge in continuare la ”caruta” udmr, deci automat e de acord si sustine viziunea pe care tokes, sogor (intr-o fuziune organica cu fideszul si jobbikul) o promveaza la Bx.

  ideea ca au fost scosi de la guvernare si din cauza asta s-au ”radicalizat”, mi se pare o mare un mare fals: suntem intr-o democratie si fiecare partid trebuie ”sa se primeneasca” in opozitie. udmrul a fost la/apropoape de Guvern atatia ani. si ei sunt oameni si nu ingeri si, de aceea, le face bine o pauza in afara ringului. asa trebuie sa se si intample… va veni din nou la guvernare, sunt convins. nu o sa ajungem sa le ”explicam” orice radicalizare de limbaj si cereri numai pt ca , saracutii udmristi, nu mai sunt la conducere si, deh, se simt izolati. sa fim seriosi!

  ca sa nu mai revin asupra episodului cu drapelul romanesc… atat de relevant si care ne arata foarte clar ca intreaga garnitura udmr nu poate sa accepte Ro asa cum e (cu simboluri chiar dinainte de 1918) si care adopta un dublu limbaj lipsit de bun simt si de respect : trimit extremisti in Parlamentul European, insa cer limbaj decent si european in Ro. nu respecta tricolorul ro, insa cer respect pt 15 martie si exemplele pot continua. insa nu fac altceva decat sa creeze/sa incite la tensiune pt a carei dezamorsare sa isi ofere ”serviciile”. sa creeze o problema (din nimic) pt a carei rezolvare sa spuna ca sunt singurii care detin raspunsul. sa ii creeze un raison d’ etre…nu pot suferi ca maghiarii sa convietuieasca impreuna (subliniat) cu romanii – ci, eventual, alaturi (peste gardul autonomist). pt ca, nu-i asa, exista riscul ca sa realizeze ca se poate trai impreuna, ca e util sa stii si romana (mai mult decat avand un vocabular de 100 de cuvinte). ca dovada clara in acest sens e faptul ca ungurii din secuime (care nu au tangete cu romanii) si romanii din zonele unde nu exista minoritari au cu mult mai multe idei preconcepute despre ”celalalt”. in dorintele ”adanci” ale dumnealor si a organizatiilor para militare din Ungaria aceasta e solutia ideala: departe unul de celalalt – pt a le putea ”servi” pe tava gogosile gen: frica de asimilare, frica de romanul asupritor, frica de …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: